Familjeanda

Ja det ska vi införa igen.
Vi började idag.
Nästan alla satt vid köksbordet och åt middag samtidigt (Marie jobbade så det är en godkänd ursäkt)
Vet inte hur länge sen det var 80% av familjen åt samtidigt på samma plats med samma mat. Det var en trevlig upplevelse.
Nästan alla tittade på HarryPotter och den flammande bägaren alldeles nyss (Mackan ska upp och jobba 5 imorgonbitti så det är en godkänd ursäkt det också). Vi hade filmkvällar jämt innan, nästan varje fredagkväll. Men det är år sedan. Vilket är synd för det är roligt att vara med familjen. Verkligen. Fast alla hade vi sett filmen för länge länge sedan, förutom kära mor då.
Vad familjen gör för något imorgon har jag inte riktigt funderat ut. Jag ska sova på saken.
Hej

Lisa och Mia-Marias dåliga vanor.

Borta igen. Fast nästan hemma. Jag är hos Mia-Maria som jag inte träffat på typ två år känns det som fast det bara är 5 dagar sen...
Lisa är också här :)
Men dessa två små flickor har tänkt att sova nu, Maria har redan krupit ner. Själv är jag pigg som en mört. Lite tråkigt... Jag ska snart ta mig i kragen och krypa ner jag också. :( Det är inte nyttigt att sova så tidigt en sommardag. För regnet till trots är det ju sommar, det är i alla fall ljust.

Jag skulle kunna tänka mig att grilla ikväll. Eller spela massvis med spel. Eller sitta med benen i kors och bara prata. Kanske träffa gamla vänner. Eller skriva brev. Eller cykla enhjuling, det känner jag faktiskt för. Åka inlines var länge sedan. Jag skulle vilja ta en långpromenad. Eller räkna tusentals stenar i grusgången. Jag skulle praktiskt taget kunna göra vad som helst ikväll, men sova känner jag inte för.

Igenting intressant har hänt idag och jag har ingenting att skriva knappt. Tråk tråk. Fast en rolig dag detta till trots.

Nej jag ger mig. Jag ska också sova :(

Camping 2007

Japp då satt man hemma igen. Det känns skönt att kunna sträcka på benen utan att spaka någon i ryggen. Men jag ska i ärlighetens namn säga att jag inte saknat särskit mycket på semestern. Möjligtvis ett rymligt badrum (rymligt=tillräckligt stort för att fixa håret) jag kan också säga att min egen säng inte är ett minus att ligga i heller, dock blir jag ensam inatt. Suck.
Sedan i onsdags har jag sovit själv, ja utom halva natten i natt då för då drömde jag om råttor. Och dom var överallt och jag åt dom och dom hade ögon och alla åt dom och dom sprang överallt och usch. Då är det OK att gråta en skvätt och ropa på mamma. Så hon kom och sov hos mig. Och vi vände på kudden och vi lyfte på täcket och tittade överallt efter råttor, för det måste man. Och mamma berättade sagan om Bockarna Bruse för mig. Och sedan försökte vi sova igen.
Strax innan sju vaknade jag åter och väckte mamma och frågade om inte hon kunde titta under täcket igen, hon undrade om jag drömt igen men jag ville bara kolla för säkerhetsskull. Riktigt så läskigt är det att drömma om råttor.

I onsdags bar det iväg i alla fall och HarryPotter fanns med oss jämt. På torsdag eftermiddag kom min pappa det geniet på att vi inte behövde lämna Harry i bilen, vi hade ju liksom stereo i husvagnen. Helt genialt! Inte nog med att vi inte behövde säga ett ord till varandra under resvägen - nu behövde vi inte vara trevliga medan vi åt heller. Wow!

På fredagen tittade vi på Forsviks bruk och alla kanske inte tror det men jag är grymt intresserad, fast det går in i ena örat och ut genom det andra. Man kan säga samma sak 10 gånger och jag blir lika fashinerad varje gång. Otroligt. Vi åkte även upp till Harge och frabror och faster som har en sommarstuga som heter "Carlsro". Alla i pappa släkten tycker att de är så roliga, vår adress är ju Carlshöjd och det är ju knappast som att någon annan kommit på det :( Kusin och kusinman och kusinbarn var där med. Det slog mig igår att min äldsta kusinman luktar gott. Det är ju kul. Jag tog också reda på att Rummikubb är ett utan världens roligaste spel, magiska siffror. Trevligt trevligt. Och jag är typ oslagbar jag vann med över 200 poäng, oavsett hur många gånger vi spelade.
Sara och jag (min andra kusin) hottade även upp lite gamla planer. Vi visste ju redan för 5 år sedan att världen väntade på oss, dock har den väntat lite längre på mig än på henne eftersom hon är 27 och har sett allt. Men när jag var 12 och hon 22, då visste vi. Och vi vet fortfarande. Sköna studentexamen kom hit fort så jag kan åka iväg!!!!

Kubb däremot, och kina schack det är inte mina bästa grenar. Tyvärr.. Men det gör inget, för jag och Jossan tycker det är OK att förlora ibland.

Idag hände det fruktansvärda. Mamma hade lovat att vi inte ens skulle hinna lyssna på halva HarryPotter innan vi var hemma igen, men redan när vi lämnade Harge var det början på upplösningen. Det var olidligt spännande trots att vi visste vad som skulle hända. Och så helt plötsligt så var det bara slut. Det fanns inget mer. Vi satt tysta i 5 minuter, som om vi tappat talförmågan och ja det är möjligt att vi hade eftersom konversation som sagt inte förekommit under denna resa. Men vi lärde oss snabbt använda munmusklerna igen och efter lite strechande och tänjande av kindmuskulaturen var vi igång igen; vi diskuterade HarryPotter. Underbart. Vad gjorde man på bilsemester innan han fanns? Det måste blivit hemskt tråkigt och tyst. När vi inte kunde komma på mer att säga om honom så lyssnade vi på musik. Och sedan var vi strax hemma igen. :)

Summer 2008 ska det campas igen det vill jag lova, men då ska vi dra iväg till Lappland, jag har alltid velat titta på renar! Eller så åker vi någon annanstans i Sverige och tittar på annat för mer svensk sommar än husvagn kan man inte få. :)

Idag har jag tre nya nummer i min mobil

Just nu har Mia-Maria åkt ifrån mig och imorgon ska jag åka ifrån henne och hela världen. Fast jag ska säga hej till kusinerna och barnen för de ska vi hälsa på någonstans i Sverige har jag hört.
Jo det är så att imorgon packas en väska och en husvagn åker från Carlshöjd ut i den stora vida världen, eller i vilket fall stora långa Sverige.
Mamma och pappa och jag ska ha packat in oss i bilen tillsammans med en Harry Potter talbok (dock den första så den har vi hört tusen gånger men det fanns ingen annan). Något som också ska med är alla mina böcker. Böcker böcker böcker och tankar tankar tankar och ordlistor ordlistor ordlistor. Det kan bli fruktansvärt på två sätt: fruktansvärt långtråkigt och fruktansvärt roligt. Det märker vi, men jag tänker minnas den här semestern för det kan vara sista gången man campar med Mammisen och Pappisen och de är så söta :)

M är inte den enda som lämnat mig (för att sova i sin egen säng själv för första gången på kanske 2 veckor) Evelina-Fina tog med sig sin Anders-Petter och åkte till solskenet och värmen. Men de är tillbaka på tisdag vilket är bara 2 dagar efter att jag är hemma igen :)

Jag har hunnit med att jobba idag med, JJ (JobbarkopmisJoel) för alla som inte kommer ihåg förkortningen eftersom den inte kommer till användning så ofta, ringde och undrade om jag kunde jobba lite coh jag blev jätteglad. För första gången på veckor så skulle jag slippa åka dit och sitta eller hitta på ärenden bara för att få inandas atmosfären ett par minuter. Men jag måste säga att jag glömt bort hur man jobbar. Vad är en gurka? och vad heter passionsfrukt? Och tillråga på allt fick jag direkt kommentaren: "Är det du som luktar fisk??" av en mycket rolig prick. Kul. Självförtroendestärkande. Mycket. Jag trodde jag skulle bryta ihop, men jag jobbade på min andning och efter en timma var allt tipptopp igen och jag längtar tills jag jobbar igen :)

Efteråt åt vi litegrann och jag åt lite mer när jag gick till Alex på stället där man hyr film i staden och sedan tog jag en regning och blöt promenad hem för att umgås med lilla syster som jag gillar mest.

Om vi inte hörs mer innan jag åker iväg så får alla ha det underbart och se upp på vägarna!
Glöm inte bilbältet.

"Jag ska inte ta i dig, jag ska bara leta efter min popcorn..."

Idag sov vi tills vi vaknade. Och inte tilsl vi vaknade första gången. Inte till andra heller. Eller tredje. Jag vet inte hur många gånger jag var tvungen att vakna för att vakna samtidigt som M och jag vet inte hur många gånger hon var tvungen att vakna för att vakna samtidigt som mig, många var det men jag tror jag hade mer ont av det än hon hade...
Strax före klockan tolv var vi på topp i alla fall och strax fröe två hade vi pallrat oss till bilen i regnet. Vi hade dessutom slått ner en blomma medan vi vattnade, vi hade matat djuren och ropat på katterna (mest på den sötaste) men de ville inte infinna sig. Vi tittade att hästarna hade vatten och vi skrev massvis av sms, M är expert på't och jag håller på att lära mig, det går lite segt, hon har vänner som skickar till henne jag är inte riktigt lika omtyckt med det går bra ändå för hon tycker det är så roligt att få sms :D
 
Vi fikade med Evve hjärtahjärta och Tessa och Boel. Tessa och jag var med i sama festkommite på högstadiet men det mindes bara jag. Vi gick till kicks och till videomix och sedan stannade vi till en snabbis på stadens kärna det kära icatornet. Min vän sysslingen tog mig upp till personalvångien så att jag fick mitt lönebesked. Trevligt, men hans lön är saftigare än min, tyvärr...

Sedan åkte vi hem till mig för att träffa min söta, men hon hade dragit iväg till andra vänner och vi fick inte träffa söta systern förren senare på kvällen.

Vi åkte till Alex och lärde oss spela gitarr och vi ägde :) Fast guitarr hero är ju inte riktigt riktig gitarr, och på riktigt så gick det inte så jätte bäst för oss. Vi hälsade på hos mormor och morfar också och fick bullar. Och morfar följde med ut för han ville titta på Mia-Marias mammas bil. Det är något med bilar som förvånar alla oss kvinnor och som verkar så fruktansvärt uppenbart för alla karlar... Ofattbart :( Men jag ska lära mig. Fast jag bara känner igen 4 bilmärken, men det kommer!

Vi åkte hem igen och Marie sötnosen var hemma med Kenny och Ogge, vilka vi tycker mycket om.
Och mitt under filmen (Norbit, se den!!!) säger Kenny: " Jag ska inte ta i dig elelr nåt, jag ska bara leta efter min popcorn..." innan han grävde i det lilla millimeterstora mellanrum som fannas mellan oss eftersom några env isades med att vi skulle knö... Film var trevligt, likaså chokladbollar och popcorn. Vi skjutsade hem Ogge också och jag vet att jag vill leka i hans lekstuga i morgon :D:D:D
MEn nu när det bara är vi tjejer kvar så ska vi titta på en riktigt tjejeig film. :)

Kung på inlines

I stand by my statment Hoof; Du kastade dem i askan när du skulle ge henne dem. Jag såg det allt!

Idag har jag och min pappabjörn åkt inlines till mormor och morfar. Eller han åkte sina inlines, mina inlines åkte till Åsundsholm med Marias bil imorse och jag tog cykeln.
Min pappa hade aldrig stått på ett par inlines förut och självklart tänker han ta knappa milen direkt utan att testa först.
Och jag trodde att jag skulle få skratta mig halvt fördärvad för så som de såg ut med alla skydd och stavarna till på köpet det är en syn jag skulle unna alla!
Och alla dessa färger sen, jag tror han hade 7 stycken helt olika på kroppen och då har jag inte räknat alla underbara nyanser.
Hjälmen var lila-blå, jag säger inget mer.

Men nu måste jag ändå krypa till korset och säga att faderkonungen klarade av vad han företog sig. Och i slutet var det riktigt stiligt. Han drog på bra, dock hade jag cyklat snabbare i vanliga fall.
Men alla dessa skydd kunde han lämnat hemma för han trillade inte en enda gång, det var inte ens nära. Istället blev det jag som föll pladask till marken. Underbara asfalt :(
Vi hann inte ens komma ner för backarna. Han tog sin lilla tid på sig att gå ner för dem och jag stannade efter första backen för att vänta in honom så snällt. Men jag körde lite för långt och skulle backa. Jag har bakbroms på min cykel... Men den lilla incidenten parerade jag bra.
Det var istället när jag stod på plats och klivit av cykeln som jag glömde detaljen att jag inte fällt ut cykelstödet så när jag lutade hela min tyngd på cykeln så välte den. Och då välte jag på. Och pappan bara stod i backen och skrattade och erbjöd mig en hjälm :(
Jag skrapade upp ett ben (samma ben) men inte så det blödde. Blödde gjorde det dock på min stackars rumpa, inte mycket med det blödde. Fast byxor och trosor hölls hela, fråga mig inte hur det gick till.
Jag fick sätta mig på min cykel och fortsätta och jag yckte jag var duktig men jag har fått utstå gliringar hela dagen från diverse håll i min familj.



Jo, en till sak som har hänt idag: Jag har blivit massvis med rik. Som jag skrev innan idag så glömde Mia-Maria sin väska här med alla kontokort och sånt. Och när jag tittade i min väska så ligger Evelina-Finas plånbok där med. Tänk vad mycket pengar jag skulle ha om jag varit elak. Fast jag är snäll. Snäll och fattig, men det är bra det med :)

Morgonmänniskorna indeed

Mitt te tog slut precis :( Attans bananer, jag måste göra nytt!
As allways så råkade Mia-Maria och jag inte komma upp i tid.

8.31 min väckarklocka ringer
8.36 min väckarklocka ringer igen
8.39 Jag: Maria nu ställer jag inte om min klocka igen. uderförstått; vi måste gå upp när din ringer andra gången.
8.39 Maria får ett sms av någon jag bara kan gissa mig till

Sedan kom den stora tystnaden.

9.33 Jag: Maria, du, ehm...klockan är halv 10... :S
       Maria: Jasså? Föga intresserad, ganska sömnig.
         Jag påminner: Du börjar jobba klockan 10, det tar en halvtimma att åka lilla vän. Vi ska nog gå upp nu.
       Maria: OJ.

Sedan sa vi inget förren jag gjort takeawayfrukost och hon fått på sig kläder och skor.

9.52 Kommer min mamma in från en promenad med hunden och säger: Nämen här står en väska jag inte känner igen, den var fin. Vet du vems den är Therese?
Jag ringde Maria och bad henne inte bli stannad av herr Polisman idag för hon hade inte med sig den där lilla detaljen som bevisar att man får köra bil. Men hon (kanske) nästan kom i tid till jobbet och fick säga adjö till de där mörka ögonen som varit på bröllop igår, och då är det värt allt! ; )

Igår fyllde Saravännen år :) 19 år gammal blev hon. Snart får hon nog rynkor, men det är också sött!
Vi lekte med aktiviteterna i Saras nya aktivitetsryggsäck, vi berömde hennes nya fina skor för de var verkligen outstanding fina (och vita innan Hoof kastade dem i aska). Vi spelade volleyboll men en pumpad volleyboll. Ack nej, eller jo den var pumpad, men jag och Mia-Maria ska nog överlåta det jobbet till min fader nästa gång för vi tog sönder ventilen... Men det är lugnt, vi har bara tappat bort en volleyboll och gjort sönder en under hela sommaren. Att den tredje (Emmys boll) blivit glömd hos vår vän Tim är en annan sak. Och att vi inte har fler bollar på lager här hemma är också en petitess. Sedan när precis exakt all luft slunkit ur bollen kom en plastboll till vår räddning. Och jodå, då kunde jag surva gryyyyymt :)
Mia-Maria och jag var hemma 23.59 och jag vet att mamma skulle blivit orolig för vår hälsa om hon visste att vi kommit hem så tidigt så vi sa inget till henne. En till gång den här sommaren har vi lyckats vara hemma innan 12-slaget; Det var på midsommar. Vi har visst inte förstått vilka gånger det är motiverat att komma hem efter soluppgången...

Dagen före igår jobbade 3/3 av Girlieliciousligan, fast Evve jobbar inte på samma ställe som oss så hon missade. Det var i alla fall då vi först såg "De mörka ögonen". Det fanns flera, och eftersom vi inte visste namn så fixade vi kodord. Men det skulle ju inte vara kodord om jag berättade vad det var så jag säger bara: OMG.
Vi frågade storebror Fredrik (inte min storebror men alla storebröder vet smarta saker och ting) om det var ok att fixa en dejt med en av dessa. Hans svar var: Jaoo...Få i dem ett par öl först så ska det nog gå bra! Senare under kvällen när han åkt hem till sig och det bara var M och jag kvar bland alla mörka ögon kom sms:et "Ragga lugnt" - det gjorde vi. Mycket lugnt. Vi raggade inte ens för de mörka ögonen tog en taxi in till Borås strax efter tio...

Spelkväll :)

Jo nu har vi träffat Anders. Och vi tycker om Anders. Och vi tycker om Evelina.
Och när jag skriver "vi" så menar jag jag, jag sitter här själv nämligen.
Jepp då har jag alltså träffat vännens lille vän och det var skoj!
Att spela spel satt inte helt fel heller :)
Att äta tacopaj gick väldigt bra för mig också :)
Att kolla på film är helt ok :)
Att bara vara gick alldeles utmärkt :)


Mia-Maria och jag delade säng sedan under natten, men ett täcke och tre kuddar. Hon frös och jag kokade så hon tryckte sig lite närmre ändå. Jag flyttade och hon kom efter. Men hon är så söt min lilla vän så det var nästan bara mysigt ;)

Spelkväll får vi ha igen VERKLIGEN för jag och Anders behöver revansch i med andra ord. Vi var grymma, men de andra hade lite för mycket tur och lite för mycket bovar... Vi tog igen det på hjärter :) Kortspel är bäst!

Juice och tandkräm är inte det bästa, men nu tror jag nog att jag kan äta frukost.

:D

"Nästa gång jag går på bio tar jag med mig popcorn hemifrån"

Igår var det grillkväll hos Alex och det var riktigt kul att träffa dom igen. Mindre kul att äta halvstekt knappt varm korv i bröd men det var värt det och jag klämde 4. AJ i magen :(

Mia-Maria hade bakat kladdkaka och dekorerat den mindre fina delen med en giftig blomma, clever girl haha. Nej vi vet inte om den var gifitg men den fällde i alla fall, till och med värre än en hund.

Vi åt riktiga popcorn och studsade studsmatta. Vi spelade kubb och jag slog ner kungen :D:D:D:D  När det var dags för det alltså.... Det var precis som med volleyboll survarna- jag hade klanatat till allting innan, knappt fått ner en enda kubbgrej och så helt plötsligt berodde hela spelet på mig. Vi hade en enda pinne kvar att kasta, jag skulle kasta den och när jag står och skärper till mig som bäst och fokuserar säger Maria. "ehm...ska jag kasta istället...?" Då bestämmde jag mig för att jag kan spela kubb och så gjorde jag det :)
Detta var förövrigt inte det enda hemska min kära vän sa till mig under kvällen, här kommer ett citat till:
-Therese jag har ett jätte jätte gulligt kort på dig hemma, du måtste få se det!!!
-Jasså hur ser jag ut då?
-Som en liten APUNGE! Ta det som en komplimang.
Jotack, jag jobbar fortfarande på att komma ur chocken...

Senare tänkte Mia-Maria, Evelina-Fina och jag spela kubb mitt i natten med vänner från långt bort i ingenstans. Det var kallt och vi hade ingen boll, men de kom i alla fall. Och efter att ha frusit i 5 minuter ute på bryggan vid Skottek och pratat om alla människor som kanske möjligtvis skulle hoppa upp ur vattnet och om han killen som drunknade som de inte hittat och efter att ha kommit på att det var väldigt mörkt och att ingen av oss är så där himla icke-skrajjsen av sig (jo kanske 2 av oss fem skulle klarat pressen en längre tid med det var inte jag Evve och Maria som stod för modigheten i sällskapet) så vi åkte hem till Evelina-Fina i det sötaste hus vi någonsin sett. Och så tittade vi på HappyFeet, men sällskapet tyckte nog inte om den :( Och nu räknas Mia-Maria in i sällskapet, she has joined the dark side... Det är bara Evelina-Fina och jag som vet riktigt hur söt den är :)


Vi somnade vid 4 och gick upp vid 7, strax efter, Mia-Maria skulle till jobbet. Jag kom hem och gjorde precis som Mia-Maria: Frukost till ett par som sovit i huset, fast jag gjorde till mina föräldrar och hon till gäster på sitt jobb coh mina behövde inte ens kliva upp ur sängen. Fast pappa stackarn ville inte bli väckt vid åtta idag, synd om honom :P

Nu ska jag ut och rasta hunden. Sedan klippa hår som inte är mitt eget :S Nervös.. Sedan in till biblioteket och till min favoritplats: Stadens hjärta, ICA-Kvantum :) Och sist och definitivt mest så ska jag och Mia-Maria och Anders-Petter (kom inte på nått snällt som rimmar på Anders så han fick ett vanligt fult dubbelnamn istället) åka hem till Evelina-Fina på spelkväll. Och man skulle kunna säga att det är parmiddag nästan. För innan idag när jag sa till min pappa att jag ville ha barn nångång om massor med år så säger han "Vaddå ska du adoptera dem då? För du och Maria kan ju inte skaffa egna :P" Hahaha. Men i vilket fall, nästan parmiddag alltså. Och vi ska ha massvis med mys :)

Hunden då ja...
Take care byebye then

:)

Elin plockade dagens titel ("I have a really big head and really short arms") för mig lite fräckt :( Jag satt också och tänkte på dinosarien från den tecknade filmen vi  ska se när den dyker upp på bio :)
Och då när hon tog det jag tänkte skriva så kunde jag ju knappast kläcka ur mig något annat käckt. Kul.

Potter var bra, som alltid enligt mig och imorgon ska jag pallra mig till biblioteket och låna alltihop på talband :) Läser man får man ju ont i ögonen...

21 jump street går inte att beskriva. Någon har varit så stor så länge så det är inte klokt. Och någon blir bara bättre och bättre. Och det gör ingenting att någon åldras, någon ser bra ut när han är 20, och när han är 45 och när han är 100, jag tvivlar inte på det för en sekund.


Idag har vi lärt oss att nattdjur inte har det så pjåkigt, fast jag är lite seg i kroppen och ska snart hoppa in i duschen får se om det blir bättre.

Jag har absolut ingenting intressant att berätta om idag, det finns inget för jag har nite gjort något. Förutom att titta på 21 jump street och tackat gud för de tajghta byxor vissa pojkar hade på 80talet. Yummy :D

Jag och Sofia åt massor utav mat på McDonalds för att få varsitt glas. Och ja vi tänkte på de små barnen i en annan världsdel när vi slängde våra pommes frittes, vi mådde lite dåligt. Men våra glas var så fina att vi kom över det.

Sedan så gjordejag bort mig återigen. Jag trodde jag lärt mig sen förra biobesöket när Maria och jag fick smyga ut och gå på toaletten mitt under filmen. Och visst, vi gick alla på toa innan Harry Potter började men tror någon att det hjälpte när man precis druckit massor utav te och satt med en vattenflaska i handen??? Ehm..NEJ! :(
Jag var besviken på mig själv och skrev en ny oskriven regel i Therese komihågbok: Det är förbjudet ett dricka överhuvudtaget 2 timmar före en bio och ända tills den är slut. Annars så kommer jag alltid få sitta ytterst i raden.
:(  Men det gjorde inte så jätte mycket märkte jag efteråt, för när Elin och Sofia skulle gå när filmen var slut så var det MASSVIS utav kö, och finns det något värre än kö och väntetid när man behöver gå liksom?? Fast njaa..jag ska nog hålla mig till min oskriva regel i alla fall...

Och jag ska träffa Maria imorgon :D

Sofia KOM HIT!

Jag skulle precis skriva att det här är den i särklass sämsta dagen på sommaren.
Men då skrev Maria ett sms till mig om ingenting alls och genast kändes allting lite bättre.
Fast fortfarande så skriker mitt huvud: Sofia kom och ta mig härifrån, GENAST!

Hela dagen är störd. Inte tråkig, jag är bara på dåligt humör. Jag vaknade inte på fel sida, men jag borde stannat i sängen för vissa personer som jag bor med är inte så trevliga idag.

Jag längtar efter ett café. Efter en lägenhet och att stanna ute sent.
Jag längtar efter att köpa egen mat och bestämma själv när det är en bra tid att äta.
Jag vill vara onyttig när jag vill och nyttig när jag känner för det. Och jag vill definitivt ha sylt på mina flingor.

Började städa för jag tänkte att det skulle hjälpa, det brukar hjälpa, att ha fint omkring sig när man är arg. Men städar jag mer har jag inget kvar i rummet och så värst mycket gladare är jag inte.
Sofia kom kom kom. Hämta mig!
Jag vill gå på bio nu.
Jag vill åka härifrån.

Liseberg

Jajemän igår var vi där. Dit man åker minst en gång varje år, typ.
Och vi firade Tims fördelsedag, så GRATTIS i efterskott till honom :)
Natten innan hade jag, Mia-Maria och min vän från Lindome, Evelina, stannat uppe till efter halv 3 för att baka pannkakor och födelsedagskaka (kladdkaka så jag kan inte riktigt skriva tårta men i vilket fall) till vår vän födelsedagsbarnet.
Vi hade 18 lus, vi hade stearin bokstäver (typ de fulaste vi sett men det fanns inga andra) somdet stod "TIM" på och vi hade 6 st stearinbilar. För alla pojkar tycker om bilar och alla pojkar vill ha bilar på sin tårta :)
Efter en mängd åkattraktioner och efter att Hoof äntligen behagade dyka upp sådär på eftermiddagen så hade vi födelsedagspicknick i Lisebergsparken. Jag vet inte om den heter så men det var en park och det var på Liseberg så dumt vore det väl annars...
I vilket fall så var det solsken och det var picknickfilt coh picknick mat och alla var glada.
Förövrigt har jag stått och handtvättat filten för att någon sprutat strutgrädde på den men det gjorde jag så gärna.

Vi åkte UPPSVINGET och WOW vilken attraktio! Åk!Åk!Åk! Även om jag nästan grät innan det var dax och var så nervös att jag kunde kissat på mig för mindre och de andra försökte skrämma livet ur mig med diverse hemska påståenden som att dne ena gungan stod stilla för att den gått sönder mm och även om jag var knäsvag när vi åkt den första gången och även om Marias öra gjorde ont av att min hals skrikit så var det en rolig upplevelse. Jag var rädd men jag klarade det :)

Johan höll förresten på att skrämma livet ur oss (Lisa, mig och Maria) när vi åkte flumride. Strax innan vattenfallen får han för sig att han inte tänker sitta kvar. Lisa försöker hålla fast honom och han blir arg. Och vi blir rädda. Det är farligt att hoppa ur. Livsfarligt till och med. Efter ihärdiga tillsägerlser håller han sig i skinnet och lutar sig tillbaka igen även om han inte ser ut att gilla läget. Faran var över. Men tyvärr Johan så tror jag inte att jag åker flumride med dig någon mer gång. Det var för mycket för mina nerver :(

När det var dax att åka hem var vi lite sena. Och när vi kom utanför Lisebergsområdet till spårvagnarna var det 9 minuter kvar till nummer 5 skulle gå och 24 minuter kvar tills vår buss hem gick från NilsErikssonterminalen. Lite pirr i magen.
Spårvagnen blir försenad. Mycket piss i magen för det finns ingen annan buss under resten av natten.
Spårvagnen kommer men åker inte. Irritation börjar växa innuti.
Spårvagnen stannar på 1000 ställen och strömmen av männsikor som ska åka med tycks aldrig ta slut.
7 minuter kvar tills bussen går och fortfarande inte framme vid Brunnsparken, paniken börjar växa i oss alla.
5 minuter tills bussen åker, vi är på hållplatsen före Brunnsparken. det tar ungefär 5 minuter att springa från Brunnsparken till terminalen. Vår buss går från hållplats 38, det är längst bort inomhus.
3 minuter tills bussen går och äntligen slås dörrarna upp och ut springer 5 panikslagna barn; Lisa, Hoof, jag, Maria och Karin. Tim hade dragit vidare och Evelina som hjälpt till med förberedelser var ute på en ö med sina vänner.
Vi springer och vi vet knappt vart. Johan först och Karin efter. Lisa Maria coh jag hamnade lite på efterkälken, inte så konstigt kankse...
Bussen är något försenad och när den håller på att backa ut är Johan äntligen framme. Han ber chaffören vänta vilket denne så snällt gör. Han kör fram bussen helt igen och när vi kommer dit med andan i halsen och knappt kan prata ler han bara coh frågar ifall detta var alla eller om det kommer fler.
Från och med nu gillar jag busschafförer men långt mörkt hår och tofs. De är snällast.
Busschaffören räddade oss verligen igår. TACKTACKTACK
Vi var hemma vid halv 3 och gick upp vid 9 vilket betyder en hel timmas längre sömn än natten före. Mia-Maria gick till jobbet och jag kröp ner i sängen igen efter frukost :)

Karin kom lite senare, så hon blev tyvärr inte med på kortet, men t-shirten ska hänga på min vägg :)
255064-1


Home sweet home

Dagarna på Hönö var toppen.
Det regnade lagom, dvs, det regnade sista natten och morgonen men vad är mysigare än att ligga i en husvagn och höra smattret på taket när man ska sova?
Vi cyklade runt på ön och lokalsinnet sitter på det rätta stället vill jag lova, vi kom alltid fram i vilket fall :)

Mia-Maria och jag blev dissade när vi frågade runt om lite volleybollspel för kvällen igår och vi tänkte att om ingen vill vara med oss vill vi vara med ingen. Vi stannade alltså kvar på den fina ön ännu en natt och njöt av vind och vågor.
Jag skrev en lista på allt jag ska ha när jag blir stor och min man behöver vara rik för jag tänker bli dyr i drift, så alla miljonärer eller blivande sådana; hör gärna av er :)

Idag har jag varit på mitt jobb affären 2 gånger och jag har lekt med Tina min sötastesötaste och Felicia som är som sockervadd. Jag har varit med Mia-Maria och Evve.
Jag har klappat en orm och jag har tittat på en hamster. Hamstern heter Hampus.

SovaSovaSova

Göteborg imorgon till Evelina min vän

Godnatt

Namn TACK!

Hmm..Jag håller med Fiya om att anonyma kommentarer är lite frustrerande. eller spännande också...

Men som svar till min anonyma vän: Mina byxor var bara ifrån min kära favoritbutik Gina Tricot och kostade därför inte mer än 400- 500 kroner tror jag. Skönt. Och vi kommer hem varifrån? Hönö? På tisdag... Något mer? Typ namn????

Jobbet nyss var himlen. Jag tror jag ska flytta dit :)

Och imorgon ska jag göra något jag inte vågar. Tror jag...

:D

That's life

Under förmiddagen igår hade jag redan bestämt att bror min skulle bli min vardagshjälte.
Men han lyckades inte leva upp till förväntningarna även om han gjorde sitt bästa...

Morgonen under gårdagen började med att jag försov mig alldeles förskräckligt och nästan kom försent till jobbet (inte mitt första jobb utan det jobbet som jag inte hade först).
Jag var arg som ett bi på allt som rörde sig och att prata var dömt att misslyckas. Min stackars far fick stå ut med detta i bilen men han var lugn.

Jobbet gick bra tills min jobbarkompis gick hem. Då blev konfirmanderna plötsligt skrämmande och jag ville bara gömma mig.
Maten verkade inte räcka till 4 formar som den skulle och jag fick fatta drastiska beslut alldeles på egen hand.
Aldrig har jag varit så nervös och tittat på klockan öftare, och aldrig har resultatet blivit bättre.
Men när allt var framdukat och klart var det tyst som i graven.
Mina konfirmander hade försvunnit...

Efter jobbet trodde jag fullt och fast att lite regn aldrig dödat en ung själ (vem är det som alltid säger att det inte finns dåligt väder utan bara dåliga kläder??) och jag tror fortfarande att ajg trodde rätt från början men jag måste korrigera mig lite: Regn har aldrig dödat en ung själ, men skrapsår på knäna det får man.
Bror min som kommit och mött mig i Vegby och som väntat där en timma eftersom jag var sen, och jag cyklade glada i hågen hemåt (= jag var fortfarande på bra humör, han fösökte att inte ge efter för ilskan) tills han tittar i i skogen och svänger rakt in i mitt framhjul. TACK.
Så min cykel trillade och jag slog upp ena knät och mina byxor får jag ta adjö till. Där ligger jag, om inte halvdöd så i alla fall svårt skadad och hans första fråga är: Kostade byxorna mycket?" Hygglig.
Det var då han förlorade titeln som vardagshjälte.

Jag blev på sämre humör men inte såfarligt, mest ville jag hem. Han blev på sämre humör, mycket mycket. Och skrev så fort jag sa nåt. Vi sa ett ord mellan Skottek och hem.

Hemma ville jag ha ett skumbad och började tappa upp vatten i badkaret, det tog ÅR.
Jag tänkte att jag ville ha bubblor så jag hällde i sånt som jag trodde blev bubblor. Vattnet blev lila.
Jag tänkte att jag provar något annat och hittade sånna badkulor som jag trodde var bubblor, och jag tog flera för att få det riktigt bubbligt. Det var badolja.
Så där låg jag, utan bubblor i lila oljigt vatten och blev alldeles äcklig på kroppen.
Kul.

Jag gick och la mig.

Imorse ringde mamma för att se så jag vaknade. Kul att hon litar på att jag kan ställa en väckarklocka :P
Jag åkte till jobbet.
Jag träffade konfirmanderna igen och de var inte hemska utan söta :)
Jag och Lisa bakade underbara maränger. Rosa. Stora.
Och när något gick fel med spritsningen (vi skulle ju vara så proffsiga) sa Lisa: This is art babe!
Tyvärr tror jag inte de går att sälja... Men jag kan ta med mig hjärtat hem :)

Now I will take a nap.

Ikväll jobbar jag
Inatt sover Mia-Maria hos mig, har saknat henne!
Imorgon åker Mia-Maria och jag till Hönö tidigt på morgonen :)

Bye!

"Hej din lilla tomte!"

Det fanns så mycket jag skulle göra imorgon, men det droppar av mer och mer...

1. Min vän jobbarkompis ska ha fest - men jag kan inte för jag jobbar lördag tidigt
2. Min vän Sofia skulle fika med mig - men hon drog sig ur för hon har andra vänner också
3. Min vän Simon har kommit hem igen så vi hittar nog på nåt - jo det är faktiskt sant
4. Min vän Mia-Maria ska jag träffa - det stämmer också mycket bra

Idag har jag tagit i hand med en Securitasvakt, han heter Andreas fick jag veta.
Jag har vikt kvitton till pappersflygplan och kastat på kunder :)
Nej ok, bara på min vän jobbarkompis-Joel (JJ)
Sedan har jag också degraderat mig själv till städare, hur smart var det på en skala??? :(

Idag har varit en jättejättejätte bra dag och jag var alldeles tjattrig när jag kom hem från jobbet, det har nog aldrig varit så roligt. Fast en  sak fattades förstås. Men det vet vi alla  redan.

Sen så avskyr jag bruna händer. För bruna händer syns.
Jag är nästan lika arg för att andra får bruna händer som jag är för att jag får bruna fötter. Vad ska det vara bra för? Vem ser det egentligen?!
 Men imorgon ska jag nog visa mina "bruna" (färgen börjar försvinna) fötter även om det regnar, för det får man. Så det så!

OCH jag har köpt världens FIIIInaste kjol! Den är rosa med vit spets under och en stor rosett i midjan och Sofia kommer dö när hon ser den och jag är jätteglad :)

Dagens citat uteblir eftersom det inte är roligt för utomstående utan bara i mitt hjärrta där jag fnissar lite. Det skulle i alla fall blivit "hej din lilla tomte!" som JJ sa. Eller kanske "- Du är verkigen INTE KÄR i mig!!" som han också sa när jag bad honom göra något. Eller han sa nåt annat, men det var vad jag hörde så jag svarade: Nee, det är jag faktikst inte och så fick han fortsätta torka disk.

: )    : )    : )

Ensam hemma hos M

Jag har börjat göra som Sofia. Jag har börjat tänka under dagen på vad jag ska skriva. Och det är sannerligen inte lätt att  sluta med den dumheten.
Även fast det knappt blivit dag så har jag tänkt massor så då tänkte jag att det är bäst att sätta sig och få de hela överstökat.

Mia-Maria är på jobbet.
Jag minns att hennes klocka ringde och att hon stängde av den och la sig igen. Men jag minns banne mig inte att hon klev upp och jag minns verkligen inte att hon sa hejdå till mig så det antar jag att hon struntade i.
Själv stängde jag också av min klocka utan att gå upp, det är en ful ovana vi har skaffat oss, och jag vaknade inte förren vid 9 vilket gjorde att min tidiga morgon var borta :(

Jag började med att undersöka lite, (inte hur många rum det finns, det har jag lagt ner eftersom det är sommar och man inte ska anstränga hjärnan med matte mer än nödvändigt, det projktet tar jag upp i höst igen).
För er som vill veta så är det små lamm på Mia-Marias toalettpapper, mycket gulligt.
Och tillsammans har hon och jag flera balklänningar.
Ensam har jag ingen...
Jag har fina klänningar, men Mia-Maria har finklänningar och det är skillnad.

Förresten sitter jag och äter och dricker upp provianten från igår. Dvs ramlösa och gifflar. Fast jag äter inte gifflarna, mest för att man ska äta nyttigt först, men också för att det är roligt att kunna säga att M har ätit flest ;)

Igår sa Maria att hon inte ville att jag skulle flytta hem, men då tror jag min mamma blir ledsen. När hon förstår att jag aldrig mer kommer sitta vid köksbordet och äta hemmagjorda köttbullar eller sprida massor av saker omkring mig inne på toaletten då kommer hon sakna mig.
Det skulle nog till och med gå så långt att hon när hon gått in i mitt välstädade rum för många gånger började sakna att det var stökigt bara för att jag alltid har det stökigt dagen efter att jag städat, ja hon skulle nog till och med gråta en skvätt om jag aldrig flyttade hem igen.
Så det ska jag göra, var lugn bara lilla mamma. Jag flyttar hem igen, nån gång i framtiden...
Först ska jag och Mia-Maria bara åka och hämta hennes föräldrar på flygplatsen inatt.

Nu ska jag springa ner och äta frukost coh sedan klura ut hur man låser utan nyckel. Jag kommer nog snart på det, för jag är ganska smart.
                                                                                    Dagens citat:
                      Appetite is what you don´t have when your stommac is filled with vanilla ice-cream
                                                                                                Från filmen bror min och jag såg i förrgår
Take care!

Uppdatering.

För förtsa gången på en vecka sitter jag här framför skärmen igen.
Det är nästan som om jag varit ute i vildmarken, trots att det bara varit strax utanför vegby hos Mia-Maria.
Men skönt har det varit att inte sitta här.
Och samtidigt skönt att sitta här igen.

Tänkte börja göra en snabb redovisning för veckan som gått:

Torsdag:
Shoppohollic - YES indeed
Onsdagsnatten tillbrngade Girlielicious-ligan med vännen Lisa, vi tittade på Herbie-fully loaded hemma hos Mia-Maria och kom på att lockar är vackert.
Och alla vill ju vara vackra.
Utom Lisa som redan är :(
Alltså blev det till att blöta håret och fläta flätor.

Lockar blev det på morgonen alltså, samma frisyr alla tre.
Vi testade Mia-Marias nya grönglittriga eyeliner (den var väl inte Evves??), samma sminkning alla tre.
Mia-Maria och jag tyckte Evve skulle ha leggings, samma kläder alla tre.
Jo vi var fit for shopping i the Big city.
Jag tänker inte närmare gå in på hur mycket pengar som gjordes åt. Till mitt försvar (det är nästan bara jag som behöver ett, de andra var duktigare) vill jag ändå hävda att en del köptes på rea, det var bara användbara plagg och min nya mobil är sötast :)

Fredag:
Grilla är livet
För en gång skull var vi många på vår grillkväll
Men vi var inte bättre för det... Färdiga revbensspjäll åter igen...
Vi satt på bryggan och grillade machmallows
Vi hittade en ny vän från USA som kunde spela gitarr
Däremot kunde varken han eller hans vän (en flicka med rött hår) spela volley-boll, men det var OK för det kunde inte vi heller...
Vi hade matkrig och bara en av oss tänkte på de stackarsstackarsstackars barnen i Afrika. Vi tycker synd om dom, men även om vi inte kastat mat omkring oss och även om vi skickat maten med jättesnabb hastighet till Afrika så hade den möglat innan de fick den.
Vi badade i det kalla vatten Åsunden hade att erbjuda.
Vi sov hemma hos Mia-Maria, i en dubbelsäng. Och trots att Hoofs ben blev rakade (efter små och klena protester) var nog båda M:s och mina ben lenare.

Lördag:
Jobbajobba
Och på jobbet träffade jag hon den amerikanska flickan från kvällen innan.
Efter jobbet, den enda dagen som jobbet inte var bäst, åkte jag inlies hem till Mia-Maria igen.
Dit där jag bor nu ni vet...
Och vi badade igen med föregående dagens vänner. (Inte de från USA, utan vänner vi förstod vad de sa)
Vi studsade studsmatta och vi blev kallade "aktiva" vilket både Mia-Maria och jag levt på sedan dess. Snart, mycket snart kan vi även kalla oss "sportiga", då ni!!!

Söndag:
-
Vi sov länge.
Tittade på How to lose a guy in 10 days
Åkte uppför helvetes backarna (som knappt sluttar) med inlinesen
Hälsade på Arvid som jag ska få sitta barnvakt åt jämt. Jihoooo
Åkte inlines tillbaka till Mia-Maria fast blir hämtade i Marbäck av Räkan.
Myspys kväll.

Måndag:
MMM= Missad sömn, Myspys, Mr Man som vet hur man grillar

Det här är en dag jag absolut inte minns höll jag precis på att skriva när jag kom på vad vi gjorde.
Måndagen var ju dagen före dagen som var igår!
Vi spelade volley-boll vid Skottek återigen.
Jag åt massor av jordgubbar
Jag jobbade och det var det allra bästa med dagen
Emmy och Libergspojkarna hämtade mig och vi körde hem till Tim. Han som vet hur man grillar alltså..
Men först blev det klädbyte och sedan husesyn.
Trevligt hus :)
Efter maten blev det dålig film och sedan åkte de som inte skulle sova över.
Räkan, Libergspojkarna, Tim och jag (jag har lärt mig att det är oartigt att inte skriva sitt eget namn sist) tittade sedan på Rosa som var snäppet under bra.
Sedan försökte vi sova.
Det gick inget vidare.

Tisdag:
Jobba <3

Efter drygt 4 timmars sömn var klockan nästan 10 och det var frukost och kläder som var första prioritet.
Sedan tackade vi för en trevlig kväll och morgon och åkte hem med oss.
Jag sov en timma innan jag gick till jobbet.
Första timman på stället där jag jobbar var bra, resten av tiden var UNDERBAR
Sedan gick jag hem i regn som inte regnade och bror min och jag tog en promenad med hunden innan vi tittade på en film.
Till skillnad från andra så har min bror ordentlig filmsmak :)
Tacos också...
Sovasovasova tills man nänstan vaknar.

Idag:
Har jag bara varit vuxen, för jag har diskat efter middagen (jag missade frukost och lunch) och sedan städat mitt rum och rensat min garderob. Och visst man kan göra sysslor utan att vara vuxen. Det är hur man känner medans och efter man gjort dem vilket stadie man är på i livet.
När jag diskade tyckte jag att det var helt OK, och jag kände att jag tyckte om när köket blev fint.
När jag städade tyckte jag att det var dumt av mig att ajg inte gjort det tidigare och jag drog en lättnadens suck och över att det nu är städat. Och jag kom på mig själv att tänka mamma-tankar när jag la på överkastet: "Det kan ju få vara fint här nu när jag inte sover hemma inatt, det är ju roligt om det är fint för andras skull"
WOW. Ge mig en man och jag blir hemmafru redan imorgon!

RSS 2.0